Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌ گزارش همشهری آنلاین و به‌ نقل از تک‌رادار، مقایسه و تحلیل داده‌های مربوط به تعداد دانلود و سهم بازار مرورگرهای اینترنتی نشان می‌دهد رقابت بین این نرم‌افزارهای کلیدی پیچیدگی‌های قابل توجهی دارد.

داده‌هایی که توسط پلتفرم هوش دیجیتال سیمیلاروب به‌صورت اختصاصی برای تک‌رادار گردآوری شده نشان می‌دهد تعداد دانلودهای مرورگر «اپرا» با دانلودهای مرورگر «مایکروسافت اج» قابل مقایسه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یک بازه زمانی مشخص در سال ۲۰۲۲ صفحه دانلود اپرا ۱۲.۰۳ میلیون بار روی دسکتاپ بازدید شده، در حالی که ترافیک صفحه دانلود مایکروسافت اج نیز در مجموع ۱۲.۴۰ میلیون بار بوده است.

با وجود این ارقام برابر در دانلود مرورگر، در داده‌های مربوط به سهم بازار توازنی دیده نمی‌شود. داده‌ها نشان می‌دهد مایکروسافت اج با ۱۰.۱۲% تقریباً چهار برابر بیشتر از اپرا با  ۲.۸٪ سهم از کاربران دسکتاپ دارد. دلیل این تناقض سوال‌برانگیز چیست؟

قدرت پیش‌فرض (Default)

رمز موفقیت مرورگر شرکت مایکروسافت در رقابت با اپرا در قدرت نصب به‌صورت نرم‌افزار پیش‌فرض برای مرور اینترنت در سیستم عامل است. مایکروسافت اج روی تمامی دستگاه‌های ویندوز ۱۰ و ۱۱ از قبل نصب شده است که تعداد آنها به میلیاردها می‌رسد. در همین حال، مرورگر اپرا روی هیچ دستگاهی از پیش نصب نشده است. بنابراین اپرا باید تنها بر نوآوری محصول نرم‌افزاری‌اش برای جذب کاربران تکیه کند.

بدین ترتیب تا زمانی که اقداماتی برای جلوگیری از اعمال نفوذ اپل، گوگل و مایکروسافت بر سیستم‌عامل‌های اصلی انجام نشود، ایجاد یک چالش موثر توسط شرکت‌هایی مانند اپرا عملا غیرممکن خواهد بود.

مدیران ارشد دو شرکت پروتون و داک‌داک‌گو اخیرا در گفت‌وگو با تک‌رادار صحبت‌های مشابهی مطرح کرده‌اند. اگر چه هیچ یک از این دو شرکت در فضای مرورگرهای اینترنتی رقابت نمی‌کنند، اما در بازارهای تخصصی خود یعنی جست‌وجو و ایمیل با چالش‌های مشابهی روبه‌رو هستند.

آیا همه امیدها از دست رفته است؟

با وجود قدرت شرکت‌های بزرگ در کنترل نصب نرم‌افزارهای پیش‌فرض، گاهی این اقدامات شبه‌انحصاری با انتقاد کاربران مواجه می‌شود. بدین ترتیب در کنار «قدرت پیش‌فرض»، هم‌اکنون قدرت احساسات مصرف‌کنندگان نیز وارد عمل شده و در برخی موارد نتایج معکوسی حاصل می‌شود.

مثلا مایکروسافت در این رقابت نابرابر تاکتیک پنهان دیگری را نیز به‌کار گرفته بود که مورد انتقاد کاربران واقع شد. این شرکت لینک‌های باز شده از طریق سرویس‌های خود مانند ویجت‌های ویندوز ۱۱، منوی استارت و غیره برای راه‌اندازی هر مرورگر دیگری به جز اج را مسدود کرده بود.

بیشتر بخوانید:

پایان رسمی مرورگر اینترنت اکسپلورر | مایکروسافت به «اج» امید بسته است

علاوه بر این توجه نهادهای مقررات‌گذار هم به این نوع موضوعات جلب شده است. در سال‌های گذشته رویکردهای انحصارگرایانه شرکت‌های عمدتا امریکایی در بازارهای اروپایی نارضایتی‌هایی را برانگیخته که منجر به برآمدن «قانون بازارهای دیجیتال» اتحادیه اروپا (Digital Markets Act) شده است.

قانون بازارهای دیجیتال (به‌اختصار DMA) به دنبال محدود کردن قدرت به‌اصطلاح «دروازه‌بان‌های فناوری» است، که گفته می‌شود موقعیت غالب بازار و ثروت منابع آنها فرصت را برای رقبای کوچکتر برای به دست آوردن سهم بازار محدود می‌کند.

در حوزه مقررات‌گذاری تاکنون ایالات متحده امریکا نسبت به اتحادیه اروپا کندتر عمل کرده است. با این‌حال مسیر جدیدی شروع شده و انتظار می‌رود قوانین ضد انحصار در سال‌های آینده اجرایی شود و درها را به روی اپرا و شرکت‌های مشابه باز کند.

کد خبر 687996 برچسب‌ها مرورگر شرکت گوگل شرکت مایکروسافت مرورگر فایر فاکس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مرورگر شرکت گوگل شرکت مایکروسافت مایکروسافت اج پیش فرض

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۰۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به‌روزرسانی اخیر ویندوز، کاربران ایرانی را تهدید می‌کند

مایکروسافت اعلام کرده است که به‌روزرسانی‌های امنیتی آوریل احتمالا VPN شما را از کار می‌اندازد؛ به نظر می‌رسد اکنون بهترین کاری که می‌توان انجام داد آن است که تا اطلاع ثانوی، این به‌روزرسانی را نادیده بگیرید!

به گزارش خبرآنلاین، در ابتدا Bleeping Computer گزارش داده بود که این به‌روزرسانی ویندوز‌های ۱۰ و ۱۱ و همچنین ویندوز سرور ۲۰۰۸ به بعد را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ اما گزارش‌های کاربران در Reddit متفاوت است، برخی از کاربران می‌گویند که VPN‌های آن‌ها پس از به‌روزرسانی همچنان کار می‌کند و برخی دیگر ادعا می‌کنند که اتصال آن‌ها قطع شده است. به گفته مایکروسافت، این شرکت در حال حل کردن این مشکل است و به زودی به روزرسانی جدیدی را ارائه خواهد کرد.

تا زمانی که مایکروسافت به‌روزرسانی جدید را ارائه نکند، همچنان راه‌حل مناسبی وجود ندارد. با این حال، می‌توانید با لغو نصب همه به‌روزرسانی‌های امنیتی، مشکل را حل کنید. ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت نیز در واکنش به این مشکل گفت که از مایکروسافت می‌خواهد، امنیت کاربران را اولویت اول خود قرار دهد.

حداقل یکی از کاربران در Reddit ادعا کرده است که حذف نصب و نصب مجدد برنامه VPN این مشکل را برایش حل کرده است، بنابراین ممکن است شما هم بتوانید قبل از انجام هرکار دیگری این راه را نیز امتحان کنید.

اگر تصمیم گرفته‌اید که به‌روزرسانی خود را حذف کنید، مایکروسافت به شما کمک می‌کند. این شرکت در یادداشت‌های خود نوشت: «برای حذف LCU پس از نصب بسته SSU و LCU، از طریق DISM/Remove-Package با نام بسته LCU اقدام کنید.» لازم به ذکر است که می‌توانید نام بسته را با استفاده از این دستور پیدا کنید: DISM /online /get-packages.

دیگر خبرها

  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • ممنوعیت‌های بیشتر در انتظار تیک‌تاک
  • آگهی‌های هرزنگاری دیپ فیک در گوگل ممنوع می‌شوند
  • پایان سلطه گوگل با این موتور جست‌وجوی جدید
  • به‌روزرسانی اخیر ویندوز، کاربران ایرانی را تهدید می‌کند
  • به‌روزرسانی اخیر ویندوز، کاربران ایرانی را بیش‌ از همه تهدید می‌کند
  • چلسی رقابت برای خرید مسی کوچک را برد
  • بدترین خبر ممکن: احتمال غیبت کاپیتان یونایتد
  • رقابت بیش از ۹ هزار نفر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش همدان